*** Водещите вечерни новини на 20 септември    Първите две новини са

...
*** Водещите вечерни новини на 20 септември 
 
Първите две новини са
Коментари Харесай

Водещите новини! Готви ли се Русия за мобилизация? Въвеждането на еврото ще е от полза за обществото и българските фирми


***

Водещите вечерни вести на 20 септември 

 

Първите две вести са мощно свързани между тях. Ако двете по този начин наречени „ републики “ се причислят към съветската федерация, Москва ще би трябвало да ги брани като своя територия, което евентуално мощно ще изостри спора. 

Именно по тази причина и в Москва към този момент се приказва за готовност, която да влее свежи сили в армията, цялостна с нестимулирани, недохранени и недобре въоръжени съветски бойци. 

Парламентът на Русия утвърди през днешния ден законопроект, предусещащ по-строги санкции за редица закононарушения като дезертиране, разваляне на военно имущество и непокорство, когато те са осъществени по време на военна готовност или бойни обстановки, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

***

Живеещият във Франция правозащитник Владимир Осечкин оцеля при опит за атентат против него, заяви израелската медия нюзру.

Създателят на плана Gulagu.net съобщи, че е бил атакуван в населяваното от него жилище в морския курорт Биариц (в западната част на страната).

***

„ Новата доста мощна агитация на Кремъл, с която се залива съветското общество, е, че съветската войска не отстъпва пред украинските бойци и не яде пердах от тях, а отстъпва пред войските на Запада. Идеята на Москва е да потвърди, че към този момент се води война със Запада, а това не е правилно “.

***

С ден на отворените порти публично откриха първия украински учебен център в София. Той действа от 15 септември и цели да обезпечи достъп до обучение на разселени деца, осведомят от центъра.

Центърът дава опция на деца, бягащи от войната в Украйна, да учат по украинската стратегия, в режим на домашно образование, само че във физически класни стаи, благодарение на украински учители.

***

(> > СНИМКИ < <)

Малко след 17 часа в полицията е подаден сигнал за пътен случай, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По първични данни в столичния квартал „ Младост—2 “  автобус на градския превоз е аварирал в дърво. При случая са ударени две паркирани коли, без хора в тях.

***

***

Най-малко 21 души са починали на разнообразни места в източния индийски щат Бихар, откакто са били изумени от гръмотевица при дъждове през последните 24 часа, съобщи организация Синхуа, базирайки се на представител на щатската работа за справяне с бедствия.

Според източника починалите са фермери или селскостопански служащи, които прибирали реколтата. 

Към 10 региона в щата оповестяват за такива смъртни случаи.

***

Заподозрените, в това число трима чужденци, бяха арестувани при интервенция, извършена по едно и също време в четири окръга край Анкара.

Турция беше една от първите страни, които оповестиха „ Ислямска страна “ за терористична група.

***

НАТО е в подготвеност да усили силите си в Косово, в случай че напрежението измежду сръбското малцинство се разпали още веднъж с наближаването на крайния период за изискваната от държавното управление промяна на регистрацията на колите, съобщи първият заместник-командир на мироопазващата задача на алианса (КейФОР), представен от Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР